Vanhan kulmapigmentoinnin peitto

01.11.2022

💥PEITTOTYÖT💥

Peittotyöllä voidaan saada vanhoista kulmista paremman muotoiset ja/tai paremman väriset. Tekstin alta löydät muutoskuvia 📷

Peittotyöt on aina haastavimpia töitä ja niitä rakastan tehdä eniten. Haastavaksi sen tekee moni asia. Vanhoissa kulmissa käytetyt pigmentit,millä tekniikalla ne on tehty, monta kertaa kulmat on tehty, miten ne on tehty,onko jäänyt arpea, minkä muotoisiksi kulmat on tehty ja kuinka tummat kulmat on tai minkä väriset.

Kulmien tummuus

Kulmien tulee olla tarpeeksi vaaleat jotta uudet kulmat on mahdollista toteuttaa. Jos kulmat ovat liian tummat peittotyöhön voi niihin tehdä poiston jotta saadaan kulmia vaaleammaksi ja sen jälkeen uudet kulmat tehtyä.

Muodon korjaus

Vanhojen kulmien muoto tulee olla oikeanlainen jotta uusi pigmentointi peittää sen. Jonkin verran pystytään vanhaa muotoa korjaamaan mutta jos vanhan pigmentoinnin muoto ei ole hyvä suosittelen poistoa.

Värin korjaus

Vanha pigmentointi voi olla sininen/punainen/vihreä/liila. Väärän värisiin kulmiin on mahdollista ja suotavaa tehdä värinkorjaus ennen uusien kulmien tekoa. Se onnistuu samalla kerralla mutta vahvistus on aina tärkeä jotta nähdään tarvitseeko väriä korjata lisää.

Mikä sitten muuttaa pigmentoinnin näihin epähaluttuihin väreihin?

Suurin syy on varmasti pigmentit ja tekijä. Väärä sävy valinta, vääränlainen pigmentti, huonolaatuinen pigmentti, liian syvälle tehty pigmentointi. Toki on myös tärkeää että asiakas suojaa uusia kulmia auringolta koska aurinkokin voi muuttaa pigmentoinnin värisävyä ja jos se ei sitä tee niin ainakin haalistaa tehokkaasti.

📢Kulmapigmentoinneissa käytän inorgaanisia pigmenttejä joissa pohjaväri on ruskea, joten se ei muuta ajan kuluessa sävyään mihinkään muuhun. 📢

Arpikudos

Liian syvälle/väärin tehty pigmentointi voi aiheuttaa arpikudosta kulmille mikä on aika haastava uuden pigmentoinnin kannalta. Voi olla että uusi pigmentti ottaa huonosti kiinni arven päälle tai voi olla että se ottaa ihan hyvin kiinni mutta vahvistuksia voi tarvita useamman. Jos arpikudosta on paljon voisi kokeilla esim arpihoitoa ennen uusien kulmien tekoa.

Kun lähdetään tekemään uusia kulmia vanhojen päälle, ei voida koskaan tietää miten hyvin uusi pigmentti ottaa ihoon kiinni/pysyy ihossa. Voi olla että vanhan pigmentoinnin peittoon tarvitsee useamman vahvistus kerran. Sen osaan sanoa paremmin kun tulet ensimmäiseen vahvistukseen.

Vanhojen pigmentointien poisto

Vanhan pigmentoinnin poisto onnistuu joko laserilla tai aineellisella poistolla. Nämäkään vaihtoehdot eivät toimi pyyhekumin tapaisesti vaan poistokertoja voi olla useita. Siihen kuinka hyvin pigmenttiä lähtee ihosta vaikuttaa se kuinka paljon ihossa sitä on ja millaisella pigmentillä ne on tehty ja kuinka syvälle. Kaikki vaikuttaa kaikeen.

En vahvista muiden tekemiä kulmia ja sille on tosiaan syynsä. Muualta tulevat teen aina uusien hinnalla ja tärkeintä on että saisin kulmista kuvat ennakkoon tai että näkisin ne livenä. Silloin pystyn parhaiten sanomaan onko uusien kulmien teko mahdollista. Voit varata konsultaatioon ajan nettiajanvarauksesta.

Älä epäröi laittaa viestiä jos olet miettinyt saako vanhan pigmentoinnin/microbladingin peittoon, annan rehellisen arvioni mitä on tehtävissä ❤️