Microblading faktoja

10.10.2017

Seuraavassa tekstissä on faktatietoa microblading toimenpiteestä sekä paljon vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

PAKSUT VIHREÄT KULMAT ?!

Ennen kun pelästyt, on kulmien pigmentointi kehittynyt paljon entisajan paksuista,kulmikkaista kulmista. Tosiasiassa uusi trendi pigmentoida kulmat on nimeltään microblading (3d microblading,feather brows yms.) Jos suunnittelet microbladingin ottamista varaudu odottamaan aikaasi. Monilla hyvillä tekijöillä on jopa kuukausien jonot.

Säästä aikaa valmistautumisessa ja aamuisin. Ei enää kulmakynää,värillisiä kulmakarvageelejä yms. Mikä tarkoittaa sitä että ei enää kulmavärien leviämistä rannalla tai treenatessa. Vaikka kulmia silti pitää ylläpitää (nyppiä,vahata) ovat ne paljon tuuheamman näköiset,nuorekkaat sekä viimeistellyn näköiset.

KULMIEN MUOTO & SUUNNITTELU

Ennen kuin mitään pysyvää tehdään, käydään asiakkaan kanssa yhdessä läpi haluttua lopputulosta,muotoa,väriä ja mahdollisia muita toiveita. On monia asioita joita mietitään kulmien ulkonäössä.

Kulmien tarkasti mittaamisessa ja piirtämisessä menee noin puoli tuntia tai jopa kauemmin,jotta niistä saadaan oikean muotoiset sekä symmetriset !

Meillä on metodi jolla tiedetään tarkalleen mistä kulmien kuuluu alkaa ja loppua sekä missä on kulmien korkein kohta ja parhain muoto juuri sinulle. Jokaisen kasvonpiirteet ovat erilaiset ja jokaiselle mitataan juuri hänen kasvoihin sopivat kulmat.

PIGMENTOINTI VS MICROBLADING

Toimenpiteessä ei käytetä tatuointilaitetta. Moni odottaa surisevaa ääntä mitä ei tässä toimenpiteessä ole. Kestopigmentointi tehdään koneella ja microblading tehdään kynää muistuttavalla työkalulla jossa on pienet neulat päässä. Tämä terä kastetaan pigmenttiin joka sen jälkeen viedään ihon alle. Tästä kuuluu pieni raapiva ääni joka kuulostaa pelottavammalta mitä onkaan,kun ääni kuuluu tiedetään että toimenpide tehdään oikein,joten ei hätää. Microblading tekniikalla saadaan aikaan ohuet ja oikean kulmakarvan näköiset viivat.

OMAT KULMAKARVAT

Sinun omia kulmakarvoja ei poisteta missään tapauksessa. Vain ylimääräiset haja karvat poistetaan jotta saadaan täydellisyyttä hipova lopputulos.

TOIMENPITEEN KESTO 

Koko toimenpide kestää noin 2 tuntia. Joka normaalisti sisältää sopimuksien läpikäymisen,kulmien mittauksen,piirtämisen, itse teko vaiheen ja lopuksi jälkihoito ohjeiden läpi käymisen

KIPU

Toimenpiteen aikana käytetään puudutetta joten toimenpide ei ole niin kivulias kuin voisi olettaa. Jokaisella ihmisellä kipukynnys on erilainen joten kannattaa myös varautua pieneen kipuun. Jotkut jopa nukkuvat toimenpiteen aikana.

PIGMENTTI

Pigmenttejä on monia niin kuin tekijöitäkin. On huonoja ja hyviä pigmenttejä. Pelkoa punertavista tai vihertävistä kulmakarvoista ei ole kunhan valitset oikean tekijän jolla on käytössä laadukkaat pigmentit. Itse käytän PhiBrowsin pigmenttejä jotka eivät sisällä raskasmetalleja eikä niitä ole testattu eläimillä.

LOPPUTULOS

Noin kahdessa vuodessa selkeät karvamaiset linjat ovat haalistuneet pehmeämmiksi puuterimaisemman näköiseksi. Öljyisessä ihossa tämä tapahtuu nopeammin kuin kuivassa ihossa. Tästä syystä kuiva ihoiset saavat pidempään kestävän lopputuloksen.

Lopputulokset vaihtelevat, ja kesto voi olla ihotyypistä,elintavoista riippuen 12-24 kuukauteen. Jos sinulla on öljyinen iho luultavasti tarvitset vahvistuksen 6-12 kk sisällä.

OIKEA TEKIJÄ


Good brows are not cheap and cheap brows are not good

Tässä asiassa ei kannata juosta hinnan perässä. Katsele kuvia,pyydä saada nähdä kuvia sekä vasta tehdyistä että myös parantuneista kulmista. Varmista tekijän ammattitaito ja että hänellä on koulutus. Kysele suosituksia ja mieti tarkkaan kenelle menet kulmat ottamaan.

Pahimmassa tapauksessa kulmat tehdään väärin ja joudut elämään niiden kanssa hyvinkin monta vuotta tai läpikäymään poisto prosessin jotta pääset niistä eroon.  Parhaimmassa tapauksessa saat mahtavan näköiset kulmat ja mietit miten ikinä selvisit ilman niitä.